Agile beter begrijpen en eigen rol kunnen pakken

De Ondernemingsraad van de Justitiële ICT Organisatie volgde de maatwerktraining ‘Wat is Agile en wat betekent het voor ons’. Jan Blikman, Ambtelijk Secretaris van de Ondernemingsraad (OR), vertelt hoe de training is ervaren.

Over onze organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is de ICT-dienstverlener voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. Door onze inspanningen kunnen vele rijkscollega’s hun werk makkelijk en efficiënt doen. Wij zorgen voor de juiste hard- en software op werkplekken, overal in Nederland, in de vorm van op maat gemaakte apps, systemen en applicaties. Wij ontwikkelen veilige cloud-omgevingen, waardoor onze collega’s overal kunnen werken: op een werkplek, thuis en onderweg. 

Onze behoefte: Agile beter begrijpen

In onze organisatie wordt steeds meer Agile gewerkt. We horen over Scrum, DevOps Om onze rol goed uit te oefenen, willen wij beter begrijpen wat Agile is. En vooral weten wat voor effect Agile heeft op personeel en organisatie. Zo weten wij beter hoe we met vraagstukken om kunnen gaan die aan ons als OR worden voorgelegd. 

Onze ervaring: Interactie en perfect op maat voor onze organisatie

We vonden het een zeer goede, duidelijke Agile training. Saskia legt goed uit en ze past de training op maat aan op punten die voor ons als OR het belangrijkst zijn.

“De training kent veel interactie en heeft veel dynamische onderdelen, zoals het ballenspel.”

De training kent veel interactie en heeft veel dynamische onderdelen, zoals het ballenspel. Ook een pluspunt: we hebben veel samen gelachen. We kregen tijd om praktijk casuïstiek in te brengen en Saskia heeft met ons meegedacht over het verloop van de Agile transformatie bij onze organisatie. Ze heeft goed door hoe het bedrijf in elkaar zit, hoe het met Agile werken gaat en welke rol je kunt pakken als OR.

Over de trainer: Professioneel en respectvol

Saskia is zeer professioneel. Ze is goed voorbereid met materiaal, kan goed schakelen tussen niveaus en behoeften vanuit de groep. Ook is ze respectvol in het beantwoorden van vragen en meenemen van opmerkingen. Ze voelt ons goed aan, is tothepoint en lekker direct. 

Resultaat: Beter begrip van Agile en in staat eigen rol te pakken

We hebben concrete actiepunten meegenomen uit de training, waardoor het méér is dan een training van één dag. We spelen nu beter in op vragen uit de organisatie. We begrijpen nu wat Agile is, wat Scrum inhoudt, hoe de rollen worden ingevuld, hoe een Agile transformatie gaat en vooral wat dat betekent voor ons personeel. En wij weten nu welke vragen wij aan onze organisatie moeten stellen.  

“We hebben concrete actiepunten meegenomen uit de training, waardoor het méér is dan een training van één dag.”

Meer weten over een Agile Awareness Workshop?

Neem contact op met Saskia Aalberts