Kanban maakt het verschil tussen winst en verlies voor Winkle

Winkle is een snelgroeiend marktonderzoeksbureau met focus op innovatieprocessen. Winkle helpt ’s werelds toonaangevende bedrijven nieuwe kansen te ontdekken en de winnende producten van morgen vandaag al uit te kiezen. Vanuit Amsterdam, London, Sydney, New Jersey en New York jagen ze op niet voor de hand liggende, maar juist relevante en bruikbare inzichten. Binnen 45 landen en in meer dan 30 verschillende categorieën verzorgt Winkle innovatieonderzoek.

“De Kanban training van VX Company heeft erg geholpen. Maarten hielp de medewerkers de essentiële elementen van Kanban te begrijpen.”

Casus

Voorheen werd de projectplanning voor de diverse onderzoeken binnen Winkle verricht door projectmedewerkers, welke de projecten bijhielden in Excel. Naarmate het aantal projecten sterk toenam, groeiden de Excel bestanden mee. Ook werden er diverse software tools uitgeprobeerd om het overzicht te behouden. Desondanks bleek het moeilijk om de planning te bewaken. Winkle startte daarom met het werken volgens de Kanban methodiek. Dit maakte de planning van het openstaande werk transparant voor iedereen en daardoor werd chaos zichtbaarder. Winkle zocht daarom naar een coach die de organisatie en werknemers kon ondersteunen bij de transitie naar een goede Kanban werkwijze.

“Voor ons heeft de Kanban werkmethode het verschil gemaakt tussen winst en verlies.”

Meer weten over Agile werken?

Neem contact op met Tjeerd Keuning