terug naar overzicht

Agile Leadership Essentials

2 trainingsdagen
€9.750
Op locatie

Waarom de Agile Leadership Essentials training?
Sta je voor een Agile transformatie in jouw organisatie? Een verandering die vraagt om een nieuwe manier van werken en teamwork? De tweedaagse Agile Leadership Essentials training helpt managers hun rol in een Agile organisatie te begrijpen en teams te stimuleren om beter samen te werken. Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Voor wie is deze training bedoeld?
Ben jij als manager of leidinggevende verantwoordelijk voor het introduceren en implementeren van Agile methoden en technieken in jouw organisatie of afdeling? Dan is deze training perfect voor jou!

Wat leer je tijdens deze training?
Stap in de wereld van Agile en ontwikkel de juiste mindset! In deze training bieden wij jou een stevige basis om jouw rol als manager in een Agile omgeving te vervullen. Leer hoe je Agile teams kunt vormen en ondersteunen bij het behalen van betere resultaten. Ontdek ook welke cultuur- en gedragsveranderingen nodig zijn om de voordelen van Agile werken te kunnen benutten, initiëren en begeleiden.

Vereiste voorkennis
Geen zorgen als je geen theoretische voorkennis of ervaring hebt! Om de meeste waarde uit de training te halen, is het handig om jezelf voor te bereiden met wat basiskennis. Gelukkig hoef je daarvoor alleen maar de Scrum Guide te lezen: scrumguides.org. Stoom je klaar om Agile succesvol toe te passen in jouw organisatie en behaal uitstekende resultaten.

Deze training duurt 2 dagen en behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • De theorie: Agile werken voor managers
  • De praktijk: wat is jouw rol als manager of leider in een zelfsturende organisatie?
  • Houding en gedrag: leiderschap in een kenniswerkomgeving
  • Begrijpen hoe Agility de prestaties van je organisatie kan verbeteren
  • Begrijpen hoe cultuur en waardes van invloed zijn op het vermogen van jouw organisatie om de voordelen van Agile te oogsten

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Daarom ben ik sinds 2015 als Agile Coach en Scrum Trainer werkzaam. Als trainer leer ik deelnemers kennis en vaardigheden aan, altijd op een zo interactief mogelijke manier. Via afwisselende werkvormen laat ik deelnemers actief met de stof aan de gang gaan. Dit zorgt voor levendige trainingen en verbetert de leerervaring. De deelnemer wordt geprikkeld om kritisch na te denken en het geleerde direct aan zijn eigen praktijk te koppelen. Uiteindelijk word ik blij als jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

Als Agile Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Ik help hen passende structuren en een way of working te definiëren. En vervolgens coach ik de organisatie, het leiderschap, de teams en individuen. Ik stimuleer een cultuur van reflecteren, leren en verbeteren. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de Agile Leadership training afronden ontvangen een wachtwoord om het Professional Agile Leadership I (PAL-E) examen af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele herkansing van het examen gratis.

De Scrum.org certificering is professional en internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft dus altijd geldig. Je doet het examen online, op een moment dat het jou het beste schikt.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Professional Agile Leadership Essentials training bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en lees de Engelstalige Scrum Guide goed door. Deze krijg je gratis van ons tijdens de training! Kijk ook eens op de speciale Suggested Reading pagina van Scrum.org.

Nader overeen te komen

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
We stemmen onze training graag af op jouw behoefte. Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem!

Kosten voor deze training bedragen €9.750 (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen