terug naar overzicht

Scrum Master Training

2 trainingsdagen
€ 1.499
Baarn

Waarom de Professional Scrum Master training?
Wil jij de sleutel tot het succes van Scrum in handen hebben? Dan is de rol van Scrum Master essentieel en onze Professional Scrum Master training de perfecte oplossing. Tijdens deze intensieve tweedaagse training leer je niet alleen alles over de Scrum theorie, maar ook over de cruciale waarden en pilaren waar Scrum op leunt. Onze ervaren trainers leiden je op tot Scrum Master die in staat is elk traject tot een succes te maken.

Voor wie is deze training bedoeld?
De wereld van productontwikkeling staat nooit stil en met de Professional Scrum Master training zorg je ervoor dat je altijd het beste uit Scrum haalt. Of je nu als ontwikkelaar, manager, of Scrum Master betrokken bent bij de ontwikkeling van producten en diensten, deze training is voor iedereen die zich wil onderscheiden binnen het Scrum framework.

Wat leer je tijdens deze training?
Tijdens deze training ontdek je hoe je Scrum succesvol kunt implementeren in jouw organisatie. De training biedt een diepgaande verkenning van de basisprincipes, rollen, evenementen en artefacten van Scrum. Maar we gaan verder dan alleen theorie; we betrekken je actief bij het leerproces door middel van leuke en interactieve Agile games.

Na afloop van de training begrijp je de verantwoordelijkheden van de rol van Scrum Master en heb je alles geleerd wat je nodig hebt om in die rol direct aan de slag te gaan.

Vereiste voorkennis
Geen zorgen als je geen theoretische voorkennis of ervaring hebt! Om de meeste waarde uit de training te halen, is het handig om jezelf voor te bereiden met wat basiskennis. Gelukkig hoef je daarvoor alleen maar de Scrum Guide te lezen: scrumguides.org. We zorgen ervoor dat jij klaar bent om te knallen tijdens de training.

De training duurt 2 dagen en je krijgt onder andere inzicht in:

  • De theorie en principes van Scrum
  • De praktijk: wat verandert er nu daadwerkelijk als je volgens Scrum gaat werken? Hoe zet je die verandering in gang?
  • Houding en gedrag: samenwerken, een team zijn, coachen en faciliteren
  • Mensen en teams: hoe begeleid je als Scrum Master empirisme, zelforganisatie en teamontwikkeling
  • Productontwikkeling met Scrum: je leert hoe je de Product Owner en het team helpt om echte productwaarde te realiseren
  • Scaling Scrum: de aanpak van Scrum in grote organisaties en complexe trajecten met meerdere teams

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Daarom ben ik sinds 2015 als Agile Coach en Scrum Trainer werkzaam. Als trainer leer ik deelnemers kennis en vaardigheden aan, altijd op een zo interactief mogelijke manier. Via afwisselende werkvormen laat ik deelnemers actief met de stof aan de gang gaan. Dit zorgt voor levendige trainingen en verbetert de leerervaring. De deelnemer wordt geprikkeld om kritisch na te denken en het geleerde direct aan zijn eigen praktijk te koppelen. Uiteindelijk word ik blij als jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

Als Agile Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Ik help hen passende structuren en een way of working te definiëren. En vervolgens coach ik de organisatie, het leiderschap, de teams en individuen. Ik stimuleer een cultuur van reflecteren, leren en verbeteren. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties om te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de Professional Scrum Master I training afronden ontvangen een wachtwoord om het Professional Scrum Master I (PSM I) examen af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele herkansing van het examen gratis.

De Scrum.org certificering is internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft dus altijd geldig. Je doet het examen online, op een moment dat het jou het beste schikt.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Professional Scrum Master I training bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en lees de Engelstalige Scrum Guide goed door. Deze krijg je gratis van ons tijdens de training! Kijk ook eens op de speciale Suggested Reading pagina van Scrum.org.

Nader overeen te komen

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen € 1.499 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen