terug naar overzicht

Scrum Product Owner

2 trainingsdagen
€ 1.499
Baarn

Waarom de Scrum Product Owner training?
Met slechts elf regels lijkt Scrum op het eerste gezicht best simpel. Maar in de praktijk blijkt het een stuk uitdagender dan gedacht. Om écht succesvol te zijn met Scrum, is er een essentiële sleutel: goed Product Ownership. Dat gaat verder dan het opstellen van user stories en het managen van een Product Backlog. Ben jij klaar om jezelf te transformeren tot een professionele Product Owner? Dan is de Professional Scrum Product Owner training van twee trainingsdagen precies wat je nodig hebt!

Voor wie is deze training bedoeld?
Ben jij verantwoordelijk voor het op de markt brengen van producten en diensten? Dan is deze training voor jou! Of je nu een Product Owner, Product Manager of op een andere manier verantwoordelijk bent voor het succesvol in de markt zetten van producten en diensten, onze training geeft je de tools en vaardigheden om succesvol te zijn.

Wat leer je tijdens deze training?
Na afloop van onze training ben je helemaal thuis in alle aspecten van Product Ownership en weet je precies hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Leer hoe je de stem van de klant effectief kunt vertegenwoordigen binnen het Scrum team en zorg ervoor dat iedereen dezelfde visie heeft op het product. Onze training is niet alleen leerzaam, maar ook superleuk door de interactieve aanpak en uitdagende Agile games die we spelen.

Vereiste voorkennis
Geen zorgen als je geen theoretische voorkennis of ervaring hebt! Om de meeste waarde uit de training te halen, is het handig om jezelf voor te bereiden met wat basiskennis. Gelukkig hoef je daarvoor alleen maar de Scrum Guide te lezen: scrumguides.org. We zorgen ervoor dat jij klaar bent om te knallen tijdens de training.

De training duurt 2 dagen en onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De theorie en principes van Scrum
  • De praktijk: binnen Scrum wordt gestuurd op waarde toevoegen voor de klant. Maar waarom is dat en hoe pak je dit goed aan?
  • Product Management: we gaan in op de product lifecycle en de invloed van Scrum hierop
  • Managing Requirements: je leert hoe je veranderende requirements bij de ontwikkeling van je product goed beheert en prioriteert
  • Managing stakeholders: verbind met stakeholders, klanten en Scrum team dankzij productstrategie en -doelen
  • En natuurlijk bespreken we ook onderwerpen als Total Cost of Ownership, het optimaliseren van waarde, productiviteit en kwaliteit

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Daarom ben ik sinds 2015 als Agile Coach en Scrum Trainer werkzaam. Als trainer leer ik deelnemers kennis en vaardigheden aan, altijd op een zo interactief mogelijke manier. Via afwisselende werkvormen laat ik deelnemers actief met de stof aan de gang gaan. Dit zorgt voor levendige trainingen en verbetert de leerervaring. De deelnemer wordt geprikkeld om kritisch na te denken en het geleerde direct aan zijn eigen praktijk te koppelen. Uiteindelijk word ik blij als jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

Als Agile Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Ik help hen passende structuren en een way of working te definiëren. En vervolgens coach ik de organisatie, het leiderschap, de teams en individuen. Ik stimuleer een cultuur van reflecteren, leren en verbeteren. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de Scrum Product Owner training afronden ontvangen een wachtwoord om het Professional Scrum Product Owner (PSPO) examen af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele herkansing van het examen gratis.

De Scrum.org certificering is internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft dus altijd geldig. Je doet het examen online, op een moment dat het jou het beste schikt.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de Scrum Product Owner training bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en kijk eens op de speciale Suggested Reading pagina van Scrum.org.

Nader overeen te komen

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €1.499 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificering.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen