terug naar overzicht

Agile Transformatie Coach

4 dagen + reflectie sessies
€ 3.500
Baarn

De opleiding die jou transformeert. Verrassend, confronterend en vernieuwend! De diepte in, nieuwe inzichten ontwikkelen, soms vastlopen, reflecteren op jezelf en er weer beter uitkomen. De trainers die zelf vele jaren uiteenlopende transformaties hebben gecoacht, bereiden jou voor op waar jíj in een transformatie mee te maken krijgt. De opleiding is daarom niet alleen gericht op het aanleren van tools en technieken. Het accent ligt juist op de diepere lagen van Agile transformatie en coaching. Waardoor jij als coach leert om je eigen, betere keuzes te maken. Met impact!

“Door het Navigatiesysteem heb ik ontdekt dat mijn huidige en vorige opdracht van af het begin al ‘kansloos’ waren“

Lees ook de andere reviews

Waarom deze opleiding?

Je moet het maar durven! Transformeren naar een wendbare organisatie die zichzelf voortdurend kan aanpassen en vernieuwen. Terwijl je nog niet weet hoe dat er uitziet en hoe je daar komt. Transformeren betekent dat je onzekerheid omarmt: doen voordat je het kunt, net zo lang totdat je het kunt. Daar is lef voor nodig. Vernieuwende, krachtige en eigengereide coaches maken hierbij het verschil.

Veel opleidingen zijn vooral gericht op het uitbreiden van kennis en skills. Deze opleiding is voor coaches die begrijpen dat ze zelf naar een nieuw, volgend level moeten transformeren. Naar een level waar jouw kennis en skills en jouw eigen visie en talenten als puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.

Tijdsduur

Het opleidingstraject beslaat drie weken. Daarbinnen zijn er 4 opleidingsdagen, 2 reflectie sessies en heb je een 24/7 online leeromgeving tot je beschikking.

Voor wie?

 • Ben jij die Agile coach die meer impact wil maken?
 • Of ben je klaar om te groeien naar de rol van Agile coach?
 • Heb jij wel al voldoende Agile kennis en ervaring?
 • Wil jij een eigen stijl, visie en nieuwe technieken ontwikkelen?
 • Kan jij jezelf daarvoor uitdagen en vernieuwen?
 • Durf jij jezelf te transformeren?

Voel jij dat dit over jou gaat? Kun je niet wachten om deze reis te gaan maken met een groep unieke gelijkgestemden? Schrijf je dan snel in!

Eerst meer weten of overleggen of deze opleiding bij je past kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met Maartje Backus.

De opzet

De opleiding bestaat uit twee blokken van twee dagen. Daartussen liggen drie weken waarin je het geleerde gaat toepassen. Gaat genieten van de ontdekkingen die je hebt gedaan en de vooruitgang die je al hebt geboekt. En waarin je gaat ontdekken wat nog lastig is.

Continu leren

Om optimaal te leren en te reflecteren zijn er in de tussenliggende weken twee online reflectiesessies van anderhalf uur.  Daarin kan je aanvullende vragen stellen en worden jij en de andere deelnemers ter plekke gecoacht.

En er is een 24/7 beschikbare online leeromgeving. Hier is al het trainingsmateriaal en extra stof te vinden. Ook kan je hier praktijksituaties delen en helpen wij en de andere deelnemers je verder groeien. De online leeromgeving blijft tot 6 maanden na afloop van de opleiding vrij toegankelijk.

Wat levert deze opleiding je op?

Een transformatie van jezelf als coach naar het volgende level . Door nieuwe inzichten, vaardigheden en tools.

Want tijdens de opleiding werken we steeds verder aan…

 • De Agile visie die jij zélf ontwikkelt en steeds weer aanscherpt.
 • Jouw visie op effectieve transformatie
 • Vaardigheden die jij zélf verkent en herkent omdat ze echt bij jou passen.
 • Coaching stijlen die jij je eigen maakt en kunt inzetten als jij het nodig vindt.

Als input voor je eigen ontwikkeling en transformatie oefen je met bestaande modellen, technieken en werkvormen. En leer je daarnaast hoe je je eigen werkvormen ontwikkelt en faciliteert.

Vier dagen leren, oefenen, herkennen, verrassen, nog meer oefenen, innoveren, interacteren en lachen. En oefenen…

En na die vier dagen heb jij:

 • Je eigen Agile coach kompas als leidraad voor jouw coaching aanpak
 • Een navigatiesysteem dat inzicht geeft waar je bent in de transformatie en je helpt je route aan te passen
 • Een uitgebreide coaching toolkit en nieuwe werkvormen en modellen om direct in te zetten
 • Eerlijke afspraken met jezelf om te blijven toetsen en groeien

BLOK 1

Dag 1: Agile Coaching en Coaching stijlen:

Jezelf als instrument

 • Formuleren van je eigen Agile visie
 • Inzicht krijgen in je belangrijkste talenten
 • Welke coaching stijl past het best bij jou
 • Casuïstiek: oefenen met coaching stijlen

Dag 2: Coachen in een Agile Transformatie:
Werken in de context van voortdurende verandering

 • De complexiteit en gelaagdheid van transformatie
 • Blootleggen van urgentie en observeren van patronen
 • Coachen van individu, team en systeem
 • Transformatie casuïstiek

2 Tussentijdse reflectiesessies + online leer omgeving

BLOK 2

Dag 3: Faciliteren en interveniëren als coach:
De kunst van begrijpen wat nodig is

 • De kunst van het faciliteren
 • Zelf nieuwe werkvormen en programma’s ontwikkelen
 • Effectieve interventies oefenen

Dag 4: Transformatie mastery:
Meetbaar impact maken

 • Ontwikkelen van je eigen aanpak voor transformatie
 • Impact maken en meten via modellen en experimenten
 • Slim omgaan met de organisatie context

Door het hele programma heen leer je daarnaast vaardigheden gericht op:

 • Omgaan met weerstand
 • Luisteren en Vragen stellen
 • Uitleggen en Overtuigen

VX Company’s Agile coach en trainer Saskia Aalberts heeft voor deze speciale opleiding samenwerking gezocht met Renke Conijn. Hij is Kanban & Agile Trainer | Coach bij Mr C. Samen vormen zij een duo. Hun aanpakken en verschillende persoonlijkheden vullen elkaar aan en versterken zo de leerervaring. Lees in dit interview hoe Saskia en Renke tot deze opleiding zijn gekomen.

Je wordt dus getraind, gecoacht en uitgedaagd door ervaren trainers die zelf ook dagelijks Agile transformaties coachen. Hun jarenlange ervaring hebben zij vertaald naar dit unieke programma.

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Als Agile Transformatie Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Het allerleukst aan mijn vak is om anderen te inspireren en te laten groeien. Dat doe ik ook door het geven van trainingen en workshops en het opleiden van mensen. Mijn trainingen zijn altijd interactief en passend bij verschillende leerstijlen. Via afwisselende werkvormen gaan deelnemers actief met de stof aan de gang. Ik help je om informatie te vertalen naar inzichten, je perspectief te onderzoeken en verbreden. En dat te vertalen naar gegroeide competenties en concreet nieuw gedrag.  Zodat jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

 

Renke Conijn

Ik geloof dat iedereen die in zijn werk en organisatie ruimte ziet voor meer waarde, effectiviteit en werkplezier, uiteindelijk bij Agile uitkomt. Deze drie elementen vragen om wendbaarheid; niets blijft immers lang zoals het was. Je moet goede ideeën kunnen herkennen, kunnen schakelen en van richting veranderen, terwijl je intussen non-stop waardevolle dingen oplevert. En enthousiast blijft.

Dat vraagt dus om de juiste mindset én de juiste bouw!

In mijn trainingen en workshops werk je aan beide. Wat moet je weten, wat moet je begrijpen, wat moet je kunnen en wat moet je zijn!  Het liefst tegelijkertijd en in zeer energieke en interactieve oefeningen. Als je pijn ervaart in een oefening, leer je gelijk wat je daaraan kunt doen. Als je vastloopt zie je ook hoe je weer op gang kunt komen. Als je energie voelt opkomen, leer je hoe je die het beste kunt inzetten. En als je het eng vindt, waar je voor hulp terecht kunt. En steeds gerelateerd aan je eigen, weerbarstige praktijk, want daar zijn die gevoelens echt.

Zo houd ik de trainingen, Agile, Kanban en Scrum aantrekkelijk! Als Agile Coach probeer ik eigenlijk hetzelfde. De essentie van Agile aantrekkelijk maken!

 

Na afloop van de opleiding ontvang je een VX Company deelname-certificaat ‘Agile Transformatie Coach’.

06 juni

T/M

28 juni

Trainer:

Saskia Aalberts en Renke Conijn

19 september

T/M

11 oktober

Trainer:

Saskia Aalberts en Renke Conijn

Dagen zijn van 9.00 – 17.00 uur
De data voor de eerstvolgende opleidingsronde met tussen haakjes de data voor de opleidingsronde in het najaar.

Blok 1
Dag 1: donderdag 6 juni (19 september)
Dag 2: vrijdag 7 juni (20 september)

Online reflectie sessies:
Woensdag 12 juni 10.00 – 11.30 uur (vrijdag 27 september)
Vrijdag 21 juni 10.00 – 11.30 uur (4 oktober)

Blok 2
Dag 3: donderdag 27 juni (10 oktober)
Dag 4: vrijdag 28 juni (11 oktober)

Data voor de volgende opleidingsgroep worden ingepland. Dus kun je niet op bovenstaande data? Neem dan vooral even contact op.

Kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 3.500 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificaat.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen