terug naar overzicht

Agile Transformational Leadership

4 dagen + reflectie sessies
€ 3.500
Baarn

De opleiding die jou transformeert. Verrassend, confronterend en vernieuwend! De diepte in, nieuwe inzichten ontwikkelen, soms vastlopen, reflecteren op jezelf en er weer beter uitkomen. De trainers die zelf vele jaren uiteenlopende transformaties hebben gecoacht, bereiden jou voor op waar jíj in een transformatie mee te maken krijgt. Dit traject is daarom niet alleen gericht op het aanleren van tools en technieken. Het accent ligt juist op de diepere lagen van Agile transformatie en Agile leadership. Waardoor jij als een van de leiders in een verandering leert om je eigen, betere keuzes te maken. En transformaties kunt gaan begeleiden met impact!

“Door het Navigatiesysteem heb ik ontdekt dat mijn huidige en vorige opdracht van af het begin al ‘kansloos’ waren“

Lees ook de andere reviews

Waarom deze opleiding?

Je moet het maar durven! Transformeren naar een wendbare organisatie die zichzelf voortdurend kan aanpassen en vernieuwen. Terwijl je nog niet weet hoe dat er uitziet en hoe je daar komt. Transformeren betekent dat je onzekerheid omarmt: doen voordat je het kunt, net zo lang totdat je het kunt. Daar is lef voor nodig. Vernieuwende, krachtige en eigengereide leiders maken hierbij het verschil.

Veel opleidingen zijn vooral gericht op het uitbreiden van kennis en skills. Die zijn nodig en toch merken we dat het in de praktijk niet genoeg is om echte transformatie te realiseren. Daar is namelijk diep begrip van de complexiteit van transformeren voor nodig. Deze opleiding is voor leiders, voorlopers en hoofdrolspelers die begrijpen dat ze daarvoor zelf naar een nieuw, volgend level moeten transformeren. Naar een level waar jouw kennis en skills en jouw eigen visie en talenten als puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.

Tijdsduur

Het opleidingstraject beslaat drie weken. Daarbinnen zijn er 4 opleidingsdagen, 2 reflectie sessies en heb je een 24/7 online leeromgeving tot je beschikking.

Voor wie?

Ben jij

 • Die Agile Leader die meer impact wil maken
 • Een zelfverzekerde Agile coach die de dynamiek van transformatie beter wil leren overzien en doorzien
 • Een ambitieuze Agile manager die zijn teams op een nieuwe manier succesvol door verandering wil leiden
 • Een gedreven Product Owner die waardecreatie versnelt en hindernissen in organisatiestructuren wil doorbreken
 • Een ervaren Scrum Master die teams en organisaties echt Agile wil maken, met bijbehorend gedrag en waarden

Voel jij dat dit over jou gaat? Kun je niet wachten om deze reis te gaan maken met een groep unieke gelijkgestemden? Schrijf je dan snel in!

Eerst meer weten of overleggen of deze opleiding bij je past kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met Tjeerd Keuning.

De opzet

De opleiding bestaat uit twee blokken van twee dagen. Daartussen liggen drie weken waarin je het geleerde gaat toepassen. Gaat genieten van de ontdekkingen die je hebt gedaan en de vooruitgang die je al hebt geboekt. En waarin je gaat ontdekken wat nog lastig is.

Continu leren

Om optimaal te leren en te reflecteren zijn er in de tussenliggende weken twee online reflectiesessies van anderhalf uur.  Daarin kan je aanvullende vragen stellen en worden jij en de andere deelnemers ter plekke gecoacht.

En er is een 24/7 beschikbare online leeromgeving. Hier is al het trainingsmateriaal en extra stof te vinden. Ook kan je hier praktijksituaties delen en helpen wij en de andere deelnemers je verder groeien. De online leeromgeving blijft tot 6 maanden na afloop van de opleiding vrij toegankelijk.

Wat levert deze opleiding je op?

Een transformatie van jezelf als transformational leader naar het volgende level. Want tijdens de opleiding werken we steeds verder aan…

 • De Agile visie die jij zélf ontwikkelt en steeds weer aanscherpt.
 • Jouw visie op effectieve transformatie
 • Vaardigheden die jij zélf verkent en herkent omdat ze echt bij jou passen.
 • Coaching stijlen die jij je eigen maakt en kunt inzetten als jij het nodig vindt.

Als input voor je eigen ontwikkeling en transformatie oefen je met gloednieuwe en bestaande modellen, technieken en werkvormen. En leer je daarnaast hoe je je eigen werkvormen ontwikkelt en faciliteert.

Vier dagen leren, oefenen, herkennen, verrassen, nog meer oefenen, innoveren, interacteren en lachen. En oefenen…

En na die vier dagen heb jij:

 • Je eigen Agile Transformatie kompas als leidraad voor jouw aanpak van complexe transformaties
 • Een vernieuwend navigatiesysteem dat inzicht geeft waar je bent in de transformatie en je helpt je route aan te passen
 • Een uitgebreide toolkit met nieuwe werkvormen en modellen om direct in te zetten
 • Eerlijke, strakke afspraken met jezelf om te blijven toetsen en groeien

BLOK 1

Dag 1: Agile Transformatie:
Werken in de context van voortdurende verandering

 • De complexiteit en gelaagdheid van transformatie
 • Blootleggen van urgentie en observeren van patronen
 • Navigeren in een transformatie: individueel, team en systeemniveau
 • Transformatie casuïstiek

Dag 2: Leiderschap en Coaching stijlen:

Jezelf als instrument

 • Formuleren van je eigen Agile visie
 • Inzicht krijgen in je belangrijkste talenten
 • Welke coaching en leiderschap stijl past het best bij jou
 • Casuïstiek: oefenen met coaching en leiderschap stijlen

BLOK 2

Dag 3: Faciliteren en interveniëren:
De kunst van begrijpen wat nodig is

 • De kunst van het faciliteren
 • Zelf nieuwe werkvormen en programma’s ontwikkelen
 • Effectieve interventies oefenen

Dag 4: Transformatie mastery:
Meetbaar impact maken

 • Ontwikkelen van je eigen aanpak voor transformatie
 • Impact maken en meten via modellen en experimenten
 • Slim omgaan met de organisatie context

Door het hele programma heen leer je daarnaast vaardigheden gericht op:

 • Omgaan met weerstand
 • Luisteren en Vragen stellen
 • Uitleggen en Overtuigen

VX Company’s Agile coach en trainer Saskia Aalberts heeft voor deze speciale opleiding samenwerking gezocht met Renke Conijn. Hij is Kanban & Agile Trainer | Coach bij Mr C. Samen vormen zij een duo. Hun aanpakken en verschillende persoonlijkheden vullen elkaar aan en versterken zo de leerervaring. Lees in dit interview hoe Saskia en Renke tot deze opleiding zijn gekomen.

Je wordt dus getraind, gecoacht en uitgedaagd door ervaren trainers die zelf ook dagelijks Agile transformaties coachen. Hun jarenlange ervaring hebben zij vertaald naar dit unieke programma.

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Als Agile Transformatie Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Het allerleukst aan mijn vak is om anderen te inspireren en te laten groeien. Dat doe ik ook door het geven van trainingen en workshops en het opleiden van mensen. Mijn trainingen zijn altijd interactief en passend bij verschillende leerstijlen. Via afwisselende werkvormen gaan deelnemers actief met de stof aan de gang. Ik help je om informatie te vertalen naar inzichten, je perspectief te onderzoeken en verbreden. En dat te vertalen naar gegroeide competenties en concreet nieuw gedrag.  Zodat jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

 

Renke Conijn

Ik geloof dat iedereen die in zijn werk en organisatie ruimte ziet voor meer waarde, effectiviteit en werkplezier, uiteindelijk bij Agile uitkomt. Deze drie elementen vragen om wendbaarheid; niets blijft immers lang zoals het was. Je moet goede ideeën kunnen herkennen, kunnen schakelen en van richting veranderen, terwijl je intussen non-stop waardevolle dingen oplevert. En enthousiast blijft.

Dat vraagt dus om de juiste mindset én de juiste bouw!

In mijn trainingen en workshops werk je aan beide. Wat moet je weten, wat moet je begrijpen, wat moet je kunnen en wat moet je zijn!  Het liefst tegelijkertijd en in zeer energieke en interactieve oefeningen. Als je pijn ervaart in een oefening, leer je gelijk wat je daaraan kunt doen. Als je vastloopt zie je ook hoe je weer op gang kunt komen. Als je energie voelt opkomen, leer je hoe je die het beste kunt inzetten. En als je het eng vindt, waar je voor hulp terecht kunt. En steeds gerelateerd aan je eigen, weerbarstige praktijk, want daar zijn die gevoelens echt.

Zo houd ik de trainingen, Agile, Kanban en Scrum aantrekkelijk! Als Agile Coach probeer ik eigenlijk hetzelfde. De essentie van Agile aantrekkelijk maken!

 

Na afloop van de opleiding ontvang je een VX Company deelname-certificaat ‘Agile Transformational Leadership’

19 september

T/M

11 oktober

Trainer:

Saskia Aalberts en Renke Conijn

De opleiding kan ook als maatwerk bij jou in-company gegeven worden en data in overleg.

Dagen zijn van 9.00 – 17.00 uur

Blok 1
Dag 1: donderdag 19 september
Dag 2: vrijdag 20 september

Online reflectie sessies:
Vrijdag 27 september 10.00 – 11.30 uur
Vrijdag 4 oktober 10.00 – 11.30 uur

Blok 2
Dag 3: donderdag 10 oktober
Dag 4: vrijdag 11 oktober

Data voor de volgende opleidingsgroep worden ingepland. Dus kun je niet op bovenstaande data? Neem dan vooral even contact op.

Kosten voor deelname aan deze opleiding bedragen € 3.500 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en certificaat.

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen