terug naar overzicht

Combi Scrum Master & Scrum Product Owner

3 trainingsdagen
€ 2.200
Baarn

Drie dagen intensieve training om zowel de Scrum Master als de Product Owner in jou te ontdekken. Word gecertificeerd voor beide rollen en breng jouw carrière naar nieuwe hoogten!

Waarom de Combitraining?
Deze combinatietraining is de ultieme kans voor zowel de Scrum Master als de Product Owner om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Door in één training beide rollen te trainen leer je hoe je optimaal kunt samenwerken en duik je in alle aspecten van Scrum. Ontdek de essentie van Scrum en hoe je jouw team effectief kunt coachen, maar ook hoe je een Product Backlog managet en hoe je maximale waarde kunt leveren. Deze training biedt je alle kennis en ervaring die je nodig hebt om elk Scrum traject tot een succes te maken!

Voor wie is deze training bedoeld?
Je pakt dingen graag grondig aan. Je kunt niet kiezen tussen de Scrum Master en Product Owner training. Je wilt beide rollen graag door en door leren kennen in één combitraining. Hierbij maakt het niet uit welke rol je op dit moment vervult.

Wat leer je tijdens deze training?
Tijdens deze training ontdek je hoe je Scrum succesvol kunt implementeren in jouw organisatie vanuit het perspectief van de Scrum Master en de Product Owner. De training biedt een diepgaande verkenning van de basisprincipes, rollen, evenementen en artefacten van Scrum. Maar we gaan verder dan alleen theorie; we betrekken je actief bij het leerproces door middel van leuke en interactieve Agile games. Je leert alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan.

Vereiste voorkennis
Geen zorgen als je geen theoretische voorkennis of ervaring hebt! Om de meeste waarde uit de training te halen, is het handig om jezelf voor te bereiden met wat basiskennis. Gelukkig hoef je daarvoor alleen maar de Scrum Guide te lezen: scrumguides.org. We zorgen ervoor dat jij klaar bent om te knallen tijdens de training.

Toch liever training gericht op één Scrum rol?
Kies dan voor de tweedaagse Scrum Master training of de tweedaagse Product Owner training

De training duurt 3 dagen. Je krijgt onder andere inzicht in:

  • De theorie en principes van Scrum
  • De praktijk: wat verandert er nu daadwerkelijk als je volgens Scrum gaat werken en hoe zet je die verandering in gang? Hoe voeg je daadwerkelijk waarde toe voor de klant?
  • Houding en gedrag: samenwerken, een team zijn, coachen en faciliteren
  • Mensen en teams: hoe begeleid je empirisme, zelforganisatie en teamontwikkeling
  • Productontwikkeling en Product Management: we gaan in op de product lifecycle en de invloed van Scrum hierop
  • Managing Requirements: je leert hoe je veranderende requirements bij de ontwikkeling van je product goed beheert en prioriteert
  • Managing stakeholders: verbind met stakeholders, klanten en Scrumteam dankzij productstrategie en -doelen
  • En natuurlijk bespreken we ook onderwerpen als Total Cost of Ownership, het optimaliseren van waarde, productiviteit en kwaliteit
  • Scaling Scrum: de aanpak van Scrum in grote organisaties en complexe trajecten met meerdere teams

Saskia Aalberts

Ik geloof dat elke organisatie meer wendbaarheid (agility) kan gebruiken. Daarom ben ik sinds 2015 als Agile Coach en Scrum Trainer werkzaam. Als trainer leer ik deelnemers kennis en vaardigheden aan, altijd op een zo interactief mogelijke manier. Via afwisselende werkvormen laat ik deelnemers actief met de stof aan de gang gaan. Dit zorgt voor levendige trainingen en verbetert de leerervaring. De deelnemer wordt geprikkeld om kritisch na te denken en het geleerde direct aan zijn eigen praktijk te koppelen. Uiteindelijk word ik blij als jij resultaat boekt. Voor jezelf, voor je organisatie en voor je klanten.

Als Agile Coach kijk ik waar een organisatie, afdeling of team mee worstelt en waar zij in hun huidige werkwijze tegenaan lopen. Ik help hen passende structuren en een way of working te definiëren. En vervolgens coach ik de organisatie, het leiderschap, de teams en individuen. Ik stimuleer een cultuur van reflecteren, leren en verbeteren. Als systemisch teamcoach kijk ik naar onderliggende patronen en doe ik interventies die leiden tot teamontwikkeling. Zo breng ik energie, verbinding en vertrouwen in teams.

Maarten Hoppen

Hallo! Mijn naam is Maarten Hoppen en ik werk sinds 2004 in Agile omgevingen. Ik heb een achtergrond in softwareontwikkeling, beheer en management, maar ben sinds 2009 fulltime Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University.

Ik geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Mijn doel is om productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en de intrinsieke motivatie te stimuleren.

De laatste jaren zie ik een verschuiving van de focus in mijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. In dat perspectief ben ik van mening dat Kanban, op basis van een evolutionaire verandering, het beste instrument is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Dat is ook de reden waarom ik mijzelf gecertificeerd heb als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org. Ik ben een pragmatische Agilist en altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Alle deelnemers die de  Scrum Master en Scrum Product Owner combinatietraining afronden ontvangen een wachtwoord om het examen (afzonderlijk voor PSM en PSPO) af te leggen. Als je ervoor kiest het examen binnen 14 dagen af te leggen, dan is een eventuele tweede poging gratis.

De Scrum.org certificering is internationaal erkend. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar professionals in het bezit van een officieel Scrum certificaat. Daarnaast hoef je de certificering niet te vernieuwen, hij blijft dus altijd geldig. Je doet het examen online, op een moment dat het jou het beste schikt.

Voorbereiding op het examen
Naast het volgen van de combinatie training Scrum Master en Scrum Product Owner bij VX Company zijn er nog andere manieren om je extra voor te bereiden op het examen. Maak het oefenexamen via Scrum.org en lees de Engelstalige Scrum Guide goed door. Deze krijg je gratis van ons tijdens de training! Kijk ook eens op de speciale Suggested Reading pagina van Scrum.org.

Nader overeen te komen

Training op maat, online of op locatie? Of heb je in-company een offerte nodig?
Komt de datum niet uit? Wil je graag dat we naar jou toekomen? Heb je specifieke wensen ten aanzien van onze trainingen? Geen probleem! We stemmen onze training graag af op jouw behoefte.

Kosten voor deelname aan deze training bedragen €2.200 per persoon (excl. btw). Dit is inclusief trainingsmateriaal, lunch, versnaperingen, drankjes en 2 certificeringen (PSM en PSPO).

Direct inschrijven voor deze training

newsbrief
Privacy statement

Delen